Elmúltam már 18 éves

Rólunk

A zempléni hegyközben 2011 óta működik a bózsvai pálinkafőzde. Mind a kereskedelmi párlat előállítás mind a bérfőzés szerepel a tevékenységi körünkben. Minden bérfőzésben előállított termékünk magán viseli törekvésünk nyomát, miszerint mindenből a lehető legjobbat szeretnénk megalkotni. Ennek érdekében tevékenységünkben ötvözzük a hagyományos elemeket a modern technológiai műveletekkel.


Gyümölcsös, zamatos párlataink előállításához kizárólag saját termesztésű gyümölcsöt használunk fel, amelyek a Hegyköz speciális gyümölcstermesztési adottságainak köszönhetően rendkívül gazdagok íz- és aromaanyagokban.

A feldolgozás során kiemelt szerepet játszik a higiénia és a technológiai fegyelem, mert nézetünk szerint azt a hibát a legkönnyebb kijavítani, amit nem követünk el. Így a kiváló gyümölcs, a gondos szakértelem és a modern technológia eredményeképp megszületett a

Bózsvai Bibendum Prémium Pálinkacsalád,

amely hamarosan piacra kerül.

Névválasztás

Az évszázadokon átívelő tradíció és a modern technológia ötvözéséből született a Nunc est Bibendum pálinkacsalád, amely a római hagyománynak kijáró tisztelet kapcsán ezzel az örökérvényű mondással fordul a ma embere felé.

A pálinkacsalád nevét Horatiustól kölcsönöztük, miszerint “Nunc est bibendum” vagyis “Itt az idő az ünneplésre, ivásra!”. Márai Sándor szerint az ünneplésnek elengedhetetlen kellékei a vérpezsdítő és feledkezést nyújtó italok. Szeretnénk remélni, hogy előállított termékeink fogyasztásuk során kicsit megszakítják a mindennapok folyását, és a kóstolót néhány pillatatnyi élményhez juttatják, ezáltal minden napba belecsempésznek egy leheletnyit a hetedik napból, az ünnepből.

Legyen tehát: Nunc est Bibendum!

Ergo bibamus!